Erg drukke zondagavondspits na zonnig verlengd Hemelvaartweekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag omstreeks 18 uur stond er zowat zestig kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Dat is best veel voor een zondagavond, en is toe te schrijven aan het prachtige weer op zondag en de terugkeer aan het einde van een verlengd weekend, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. De verkeersdrukte fluctueert en het Vlaams Verkeerscentrum verwacht de eerstkomende tijd nog drukker verkeer.

De terugkeer van de kust naar het binnenland kwam al vroeg op gang. "Op de E40 is er rond 18.30 uur vertraagd verkeer tussen Aalter en Gent, en een verliestijd van 25 minuten in de kijkfile tussen Aalst en Affligem, als gevolg van een ongeval in Affligem tussen een wagen en een bus."

Het verkeer vertraagt verder op de E34, door de werken in Maldegem. Rond Antwerpen is het op de E17 lang aanschuiven vanaf de parking in Kruibeke tot de Kennedytunnel.

De terugkeer uit de Ardennen zorgt op de E411 voor file vanaf Overijse tot het Leonardkruispunt. Op de E40 Luik-Brussel is er al enige tijd file vanaf Sterrebeek, mee door een ongeval waardoor twee rijstroken versperd zijn.

bron: Belga