EK mountainbike - Julien Absalon pakt vijfde Europese titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Julien Absalon heeft zijn vijfde Europese titel in het mountainbike veroverd. De Fransman was in het Zweedse Huskvarna sterker dan de Zwitser Fabian Giger, die op 1:40 volgde. De Tsjech Andrej Cin vervolledigde het podium. Ruben Scheire werd, na een sterke inhaalrace, eerste Belg op een zestiende plaats.

Jens Schuermans, die lange tijd rond plek 16 schommelde, zakte uiteindelijk in de slotronde terug naar een 22e plaats, Sébastien Carabin werd 32e, Jeff Luyten 41e, Bart De Vocht 43e en Didier Bats 51e. Voor de Nederlander Mathieu van der Poel lijkt Rio heel ver weg. Wilde hij zich nu al kwalificeren, dan moest hij top tien eindigen. De veldrijder, vertrokken vanuit startpositie 66, rukte nog stevig op naar de 26e plaats, maar het licht ging uit op het eind en de Nederlander gaf op.

Bij de vrouwen moest Githa Michiels vrede nemen met een 16e plaats. De Belgische kampioene kende kettingproblemen bij de start en stond daardoor lange tijd aan de kant. Na een lange achtervolgingsrace wist ze alsnog een 16e plaats uit de brand te slepen. De Europese titel gaat naar de Zwitserse Jolanda Neff die zichzelf op de erelijst opvolgt. Annika Langvad uit Denemarken werd tweede, de Duitse Sabine Spitz vervolledigde het podium.

Bij de heren beloften behaalde Kevin Panhuyzen, de enige Belgische deelnemer, een ontgoochelende 35e plaats, ver van de verhoopte plek in de top tien.

bron: Belga