Brutale poging tot ontvoering in Doornik

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Doornik is gisterenavond iemand het slachtoffer geworden van een poging tot ontvoering. Tijdens hun vlucht losten de daders schoten, ramden ze verschillende auto's en verwondden ze twee mensen. Twee van de daders werden later gevat in het noorden van Frankrijk. De feiten speelden zich rond 21.00 uur af in de rue Frinoise in Doornik. Waarom drie à vier personen daar iemand trachtten te ontvoeren, verduidelijkt het gerecht niet. Het parket preciseert ook niet of het slachtoffer een man of een vrouw was.

Verschillende buurtbewoners kwamen tussenbeide en konden de ontvoering zo afbreken. Er werden schoten afgevuurd, maar niemand raakte daardoor gewond. De daders vluchtten weg met een auto. Twee mensen werden met lichte verwondingen verzorgd in het ziekenhuis.

Een getuige kon de nummerplaat van de auto noteren. Zondagochtend werd het voertuig teruggevonden in het Franse Tourcoing. Twee personen konden worden opgepakt. Ze worden in Frankrijk verhoord. De Belgische autoriteiten hebben om hun uitlevering gevraagd. Van zodra ze in ons land zijn, zal een onderzoeksrechter hen ondervragen. Het parket vraagt hun aanhouding voor poging tot ontvoering en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

bron: Belga