Club Brugge swingt, Anderlecht klampt aan

Club Brugge staat weer wat dichter bij de landstitel. Blauw-zwart ging in de topper van de zevende speeldag in play-off I met duidelijke 1-4-cijfers winnen op het veld van titelverdediger AA Gent. Anderlecht nam pas in de extra tijd afstand van KV Oostende: 2-1.
Matthias

De Buffalo's kwamen in de eigen Ghelamco Arena nog wel op voorsprong tegen Club Brugge, via Laurent Depoitre. Maar meteen daarna zorgde Hans Vanaken (foto rechts) voor de 1-1-ruststand. Na de pauze bezorgden de ijzersterke Jose Izquierdo, opnieuw Vanaken en Meunier (midden) voor de belangrijke driepunter. Als de West-Vlamingen komende zondag aartsrivaal Anderlecht verslaan in een rechtstreeks duel, is de landstitel al een feit.

Datzelfde Anderlecht won deze namiddag met 2-1 van KV Oostende. Het was de Italiaan Stefano Okaka (kleine foto midden) die de Brusselaars in de 94ste minuut over de streep trok. Anderlecht legde in de eerste helft bedroevend spel op de mat en slaagde er nauwelijks in een kans bij elkaar te spelen. Oostende kwam na een half uur zelfs verdiend op voorsprong. Godeau troefde Dendoncker af en knikte de 0-1 binnen. Kort voor de pauze was een goeie reactie van Nuytinck nodig om El Ghanassy van de 0-2 te houden. Hasi greep in en bracht Djuricic voor Heylen. Daarop kwam de thuisploeg in de 52ste minuut op gelijke hoogte: Youri Tielemans zette een strafschop om. Uiteindelijk verloste Okaka zijn team met een rake kopbal.