Weerbericht - Zomers zonnig en warm

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt zaterdagmiddag in het binnenland zomers. De grens van 25 graden wordt op meerdere plaatsen bereikt of zelfs net overschreden. Er is veel zon, al ontstaan er later ook enkele stapelwolken.

Er staat een matige zuidoostenwind, met maxima van 22 graden op de stranden en in de Ardennen en 24 tot 26 graden elders.

Zaterdagavond is het nog lange tijd warm en vrij zonnig maar zeer plaatselijk zou een bui tot ontwikkeling kunnen komen. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het helder tot licht bewolkt. De minima zakken tot 8 graden in Hoog-België en ongeveer 13 graden in de andere streken.

Zondag is het opnieuw fraai en vrij zonnig lenteweer. 's Avonds kan zeer plaatselijk een bui tot ontwikkeling komen. De wind waait matig, aan zee later vrij krachtig uit oost tot zuidoost. De maxima halen 20 tot 25 graden.

Van maandag tot en met vrijdag is er een afwisseling van zon, wolkenvelden en soms regen- of onweersbuien. De middagtemperatuur daalt geleidelijk van zowat 24 graden maandag naar pakweg 18 graden aan het eind van de week. Dicht bij zee en in de Ardennen is het koeler.

bron: Belga