Vrouw zwaargewond nadat bus met brandversneller bij barbecue ontploft

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Westerlo is gisterenavond een vrouw zwaar verbrand geraakt toen ze een vijfliterfles met brandversneller opende voor het aanmaken van een barbecue. Ze werd afgevoerd naar een brandwondencentrum. De brandweer bevestigt het nieuws uit enkele Mediahuiskranten. De feiten deden zich voor rond 19.10 uur, toen een gezin wou gaan barbecuen. Een vrouw was het toestel aan het aanmaken en draaide een vijfliterbus brandversneller open.

"Bij het opendraaien is een steekvlam ontstaan. De vloeistof in de bus was wellicht beginnen verdampen door de warmte, wat kan gebeuren als een bus al even in de zon staat en zeker als die al voor een deel leeg is. Als de dampen bij open vuur komen, kan het de brandstof doen ontploffen", verklaart luitenant Kris Van Hout, die aanraadt dergelijke bussen nooit in de zon te zetten of te openen nabij een open vlam.

De vrouw had volgens de brandweerman de goede reactie om snel onder de douche te gaan staan. Ze had tweedegraads brandwonden op een aanzienlijk deel van haar arm en het bovenlichaam en werd naar de brandwondenafdeling van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis gebracht.

bron: Belga