Giro - Marcel Kittel wil met roze trui naar Italië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marcel Kittel toonde zich zaterdag in de sprint van de tweede etappe in de Giro een klasse apart. De Duitser van Etixx-Quick Step nadert op die manier tot op één seconde van zijn vroegere ploegmaat Tom Dumoulin en kan morgen/zondag, als hij eindigt in de top drie of onderweg bonificatieseconden pakt, de roze trui overnemen. "Het was een chaotische sprint", vertelde Kittel na afloop. "Mijn ploeggenoten leverden goed werk, op het eind moesten we nog door wat gaatjes heen, maar gelukkig kon ik mijn sprint goed aanzetten en kon ik het afmaken. Ik ben zeer blij met deze overwinning. Het was geweldig om hier vandaag in Nederland te koersen, hoedje af voor de vele fans. De ambiance was ongelooflijk."

Kittels vriendin Tess von Piekartz vierde na afloop uitgebreid met haar vriend. "Ze is Nederlandse, haar familie is hier ook aanwezig, dat is natuurlijk een extra motivatie om het goed te doen. Dit is de Giro-start waar ik van droomde. Je kan vooraf hopen dat je succes hebt in de eerste sprint, een plan uitwerken, maar daarom lukt het ook niet altijd om dat plan te realiseren. Mijn team was geweldig, ik had ook goede benen, dus dit is een mooie dag."

Een seconde slechts is het verschil tussen hem en Dumoulin. "In de eerste plaats ben ik bezig met mijn sprints", zei de Duitser, "we zien wel wat er gebeurt, maar ik geef toe: ik zou graag met die roze trui naar Italië trekken."

bron: Belga