Belgen in het buitenland - Sunderland houdt drie punten thuis tegen Chelsea

Thibaut Courtois en Eden Hazard hebben zaterdag niet kunnen voorkomen dat Chelsea onderuitging op bezoek bij Sunderland (3-2). Door de zege staan de 'Black Cats' op een speeldag van het einde niet langer op een degradatieplaats. Manchester United won zonder Belgen met 0-1 in Norwich en blijft in de running voor de vierde plaats en dus ook een ticket voor de Champions League. Chelsea, met Courtois en Hazard de hele partij tussen de lijnen, opende de score via Diego Costa (14.), maar Khazri stelde in de 41e minuut gelijk via een knappe volley van buiten het strafschopgebied. Dankzij Matic, die in de extra tijd van de eerste helft scoorde, gingen de 'Blues' toch rusten met de voorsprong. Maar via twee goals snel na elkaar, van Borini (67.) en Defoe (70.), trok Sunderland het laken uiteindelijk naar zich toe. Chelsea-verdediger Terry liep in de toegevoegde tijd nog tegen een rode kaart aan.

Dankzij deze overwinning verlaat Sunderland, zeventiende in de stand, de degradatiezone. De ex-ploeg van Simon Mignolet heeft één punt meer dan de achttiende in de ranking Newcastle, dat zelf 0-0 speelde tegen degradant Aston Villa. Chelsea staat negende met 48 punten.

Manchester United won, via een doelpunt van Mata (72.), met het kleinste verschil in Norwich. Vadis Odjidja zat niet in de selectie bij de thuisploeg. Bij United was Fellaini geschorst en bleef Januzaj negentig minuten op de bank.

De ploeg van Louis van Gaal, vijfde met 63 punten, blijft zo uitzicht houden op de vierde plaats, die een ticket voor de voorrondes van de Champions League oplevert.