Race Witte Huis - Jeb Bush weigert voor Trump te stemmen in november

door
Belga
Leestijd 2 min.

De voormalige gouverneur van Florida en Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush weigert voor Donald Trump, de enige Republikein die nog in de race zit, te stemmen in november. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. Hij volgt zo verschillende hooggeplaatste Republikeinen, onder wie zijn broer en hun vader, George W. Bush en George H.W. Bush. Donald Trump heeft door zijn brutale campagne en controversiële uitspraken al veel tegenstanders verzameld binnen zijn partij. Hij is bovendien zeer onpopulair bij vrouwen en bij de Spaanssprekende en zwarte bevolkingsgroepen.

Donderdag zei ook al de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Paul Ryan dat hij momenteel nog niet klaar is om Trump te steunen. Hij hoopt dat in de toekomst wel te zijn, maar daarvoor is er eerst meer eenheid nodig binnen de Republikeinse partij. Voor George H.W. Bush is het dan weer de eerste keer dat hij zich niet achter een Republikeinse presidentskandidaat schaart. En ook Mitt Romney, die het in 2012 opnam tegen Barack Obama bij de presidentsverkiezing, steunt Trump niet. Marco Rubio, Ted Cruz en John Kasich, de laatste drie Republikeinen die de handdoek in de ring gooiden tijdens de Republikeinse race naar de nominatie, spraken zich nog niet uit over hun mogelijke steun voor Trump. Ex-kandidaat Ben Carson staat wel achter de mediamagnaat.

Sommige Republikeinen hebben ondertussen al verklaard dat ze de Democrate Hillary Clinton zullen steunen, maar dat sluit Jeb Bush uit, aldus CNN vrijdag.

bron: Belga