Moeder van Hasna Aït Boulahcen gaat klacht indienen tegen Franse politie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De moeder van Hasna Aït Boulahcen gaat bij de rechtbank van Bobigny klacht indienen tegen de Franse politie voor "moord" en "schuldig verzuim". Dat zei ze gisterenavond in een interview op de Franse televisiezender France 3. Hasna Aït Boulahcen overleed op 18 november 2015 tijdens een inval van de Franse speciale eenheden in Saint-Denis, in de buurt van Parijs.

De moeder van de overledene zei de omstandigheden van de dood van haar dochter te willen kennen. Volgens haar zou haar dochter de politieagenten gesmeekt hebben haar te laten buitengaan.

Hasna Aït Boulahcen stierf tijdens de inval in Saint-Denis, vijf dagen na de aanslagen in Parijs. De 26-jarige Française van Marokkaanse afkomst, geboren in de buurt van Parijs, is de nicht van terrorist Abdelhamid Abaaoud. Door haar te volgen, via een getuigenis, kwamen de onderzoekers bij Abaaoud terecht.

Nadat ze op 15 november telefoon had gekregen van Salah Abdeslam die weer in België was, ging ze haar neef en Chakib Akrouh ophalen, die zich verborgen hielden in het struikgewas. Ze nam hen mee naar het appartement van Jawad Bendaoud in Saint-Denis.

Ze zou ook geld ontvangen hebben dat op 17 november was overgemaakt via een agentschap van Western Union, gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bron: Belga