Jupiler Pro League - KRC Genk houdt punten thuis tegen Zulte Waregem

door
Belga
Leestijd 2 min.

KRC Genk heeft vrijdagavond in de openingsmatch van speeldag 7 in play-off I met 2-0 gewonnen van Zulte Waregem.

In een flauwe eerste helft was het lang wachten op doelgevaar. Vooral de thuisploeg stelde teleur en stapelde de slordigheden op. Zulte Waregem dreigde kort voor de pauze via Lepoint, maar diens kopbal werd door Bizot uit doel gehouden. Meteen daarna was Genk gevaarlijk langs Kebano, die net naast besloot.

Amper twee minuten na de pauze was het wel raak voor Kebano. Hij kopte een voorzet van Buffel tegen de netten. Pozuelo had vervolgens de 2-0 aan de schoen voor een gretig Genk maar stuitte op Bossut. Het bleek uitstel van executie want kort na het uur verdubbelde Ndidi de voorsprong. Hij kon in een leeg doel binnenkoppen na onoordeelkundig uitlopen van Bossut.

Ondanks enkele kansjes aan beide kanten (onder meer een gevaarlijke lob van Pozuelo) bleef de score daarna onveranderd.

In het klassement nadert Genk tot op 2 punten van KAA Gent, de nummer 3. Zulte Waregem, dat nog niet kon winnen in de play-offs, blijft troosteloos zesde en laatste.

Zondag staan de overige twee duels in de play-off I op het programma. Om 14u30 speelt RSC Anderlecht in het Vanden Stockstadion gastheer voor KV Oostende. Om 18 uur zijn alle ogen gericht op de Ghelamco Arena voor de clash tussen landskampioen KAA Gent en competitieleider Club Brugge.

De zesde en laatste speeldag in de groepsfase van play-off II wordt zaterdagavond afgewerkt. In groep A is Kortrijk al zeker van de eerste plaats. De Kerels gaan om 18u op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. Gelijktijdig neemt Standard het thuis op tegen Waasland-Beveren. In groep B komen met Charleroi (8), Lokeren (8) en Mechelen (7) nog drie ploegen in aanmerking voor de eerste plaats. Om 20u30 ontvangt Lokeren Mechelen en trekt Charleroi naar het al uitgeschakelde STVV.

bron: Belga