Burgerkabinet Jeugd komt samen in het Vlaams Parlement

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Vlaams Parlement is het Burgerkabinet Jeugd van start gegaan, een initiatief van Vlaams minister van Jeugd, Cultuur, Media en Brussel, Sven Gatz. Op het einde van de dag stellen de burgers enkele beleidsaanbevelingen voor aan de minister. Het hoofdthema van het Burgerkabinet Jeugd is diversiteit. Samen met de burgers wil hij bekijken hoe onder meer jeugdverenigingen, jeugdhuizen en speelpleinen beter kunnen inzetten op het bereiken van maatschappelijk kwetsbare groepen als jongeren in armoede, mensen van andere origine, kinderen met een beperking en holebi-jongeren.

In een eerste fase namen 600 mensen deel aan mini-Burgerkabinetten die bestaan uit online gesprekken. Zo'n 150 burgers werden vervolgens geselecteerd om in het Vlaamse parlement via rondetafelgesprekken hun ideeën concreet uit te werken. Aan het einde van de dag worden die in de vorm van beleidsaanbevelingen gepresenteerd aan Vlaams minister Gatz.

Het is de tweede keer dat er Burgerkabinet georganiseerd wordt. De minister van Jeugd, Cultuur, Media en Brussel lanceerde het concept in juni 2015. In september 2015 vond het eerste Burgerkabinet plaats, toen rond het thema cultuurparticipatie.

bron: Belga