Antwerp beëindigt samenwerking met coach David Gevaert

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tweedeklasser Antwerp heeft zijn coach David Gevaert na één seizoen ontslagen. Dat meldde 'The Great Old' op zijn website. "Er werd zopas besloten dat David volgend jaar geen hoofdcoach meer zal zijn van onze club. Een verdere samenwerking in een andere functie in de (nabije) toekomst wordt zeker niet uitgesloten", luidt het in het communiqué. "Iedereen binnen de club staat erop om David te bedanken voor de geleverde inzet dit seizoen."

De 47-jarige Gevaert is er het afgelopen seizoen niet in geslaagd Antwerp de begeerde titel in de Proximus League en bijhorende promotie naar de eerste klasse te schenken. RAFC verzamelde een maximale voorsprong van acht punten, maar zag de concurrentie de kloof dichten na een matige reeks. Op de slotspeeldag lag de titel na twaalf jaar in tweede klasse nog voor het grijpen. De Antwerpenaren moesten tegen titelconcurrent Eupen winnen, maar kwamen in een uitverkocht Bosuilstadion niet verder dan een scoreloos gelijkspel. WS Brussel pakte wel een driepunter en wipte in extremis nog over Antwerp en Eupen naar de leidersplaats. Antwerp eindigde op de derde plaats. Zelfs als White Star zijn licentie betaald voetbal niet te pakken krijgt via het Belgische Arbitrage voor de Sport (BAS), promoveert de club met stamnummer één dus niet.

Gevaert begon zijn carrière als physical coach bij RSC Anderlecht. Nadien ging hij als trainer aan de slag bij Eendracht Aalst, Ingelmunster en Racing Waregem. In 2009 coachte Gevaert de beloften van Zulte Waregem. Twee jaar later bevorderde hij tot assistent-trainer bij Essevee, nog later werd hij er sportief adviseur. Gevaert streek in 2015 neer op de Bosuil, waar hij de opvolger was van de Nederlandse coach Richard Stricker. Hij kwam over van tweedeprovincialer JV De Pinte.

bron: Belga