Sexy kledij doet vrouwen slimmer lijken

Een eerste indruk is belangrijk, maar het is niet altijd even duidelijk welke outfit de juiste kenmerken in de kijker zet. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Bedfordshire grijpen vrouwen paradoxaal genoeg best naar sexy kledij als ze een intelligente indruk willen maken.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Voor het onderzoek kregen 64 studenten twee foto's van dezelfde vrouw te zien. In het ene beeld heeft ze een topje met een decolleté en een minirokje aan, in het andere een langere jurk en blouse die alles bedekt. De deelnemers aan het onderzoek werden vervolgens gevraagd om de dame op basis van de foto's te beoordelen op betrouwbaarheid, intelligentie, tewerkstellingsstatus, moraliteit, persoonlijkheid en gewilligheid om seks te hebben.

Verrassend genoeg waren de resultaten voor beide foto's dezelfde, enkel op vlak van intelligentie en betrouwbaarheid scoorden ze anders. Nog opzienbarender is dat de dame in sexy kledij hier beter scoort.

"In tegenstelling tot onze verwachtingen, leverde de sexy kledij een hogere score op wat zowel intelligentie als betrouwbaarheid betreft. Is de attitude zo hard veranderd dat mensen geen negatief beeld meer vormen op basis van de kledij van een vrouw? We denken dat er nog heel wat negatieve houdingen zijn, maar misschien beginnen we 'sexy' steeds in een beter daglicht te plaatsen", aldus hoofdauteur Alfredo Gaitan aan Psyblog.

Foto Pixabay