Sprookjesboek getekend door Anne Frank geveild voor 62.500 dollar in New York

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een boek met sprookjes dat eigendom is geweest van Anne Frank is donderdag in New York onder de hamer gegaan voor 62.500 dollar (55.000 euro). Dat is het dubbel van de aanvankelijke schatting, zegt Swann Auction Galleries, dat de veiling organiseerde. De Duitse editie van de sprookjes van Grimm, met onder meer 'Sneeuwwitje' en 'Hansje en Grietje' behoorde ooit toe aan de adolescente. Anne Frank was een uit Duitsland afkomstig Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam. Zij stierf aan uitputting in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek is vertaald in 67 talen en verkocht meer dan 30 miljoen exemplaren.

Anne schreef haar naam en die van haar zusje op de eerste bladzijde van het sprookjesboek dat in 1925 werd uitgegeven. Het boek bleef achter toen de familie zich tussen juni 1942 en augustus 1944 verstopte in een geheim appartement in Amsterdam, om te ontsnappen aan de nazi's.

Het boek was geschat op 20.000 à 30.000 dollar. Amper na een minuut veilen echter ging het echter al van de hand voor meer dan het dubbele van de prijs.

Bron: Belga