Max Verstappen vervangt Daniil Kvyat bij Red Bull

door
Belga
Leestijd 2 min.

Max Verstappen maakt promotie. De 18-jarige Formule 1-rijder ruilt het bescheiden Torro Rosso voor 'grote broer' Red Bull, waar hij de plaats inneemt van Daniil Kvyat. Die gaat op zijn beurt voor Torro Rosso racen. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, bevestigt het nieuws vanmorgen op de ploegwebsite. "Max heeft bewezen dat hij een buitengewoon jong talent is. Zijn prestaties bij Torro Rosso zijn tot dusver indrukwekkend geweest en we zijn blij hem de kans te geven voor Red Bull Racing uit te komen."

Bij Red Bull zal de jonge Nederlander een team vormen met de Australiër Daniel Ricciardo. Kvyat wordt bij Torro Rosso gekoppeld aan de Spanjaard Carlos Sainz jr.

"We zitten in een unieke situatie dat de vier rijders bij Red Bull Racing en Toro Rosso lange contracten hebben bij Red Bull. We kunnen dus flexibel zijn en met hen schuiven tussen de twee teams", gaat Horner verder. "Dany zal zich verder ontwikkelen bij Toro Rosso, in een team dat hij kent en waar hij zijn vorm kan terugvinden en zijn potentieel tonen."

Verstappen zal volgend weekend (13-15 mei) voor Red Bull debuteren in de Grote Prijs van Spanje op het circuit van Catalonië in Barcelona.

De Nederlander eindigde in de eerste drie GP's van het seizoen in de punten. Alleen tijdens de vorige manche, in het Russische Sotsji, moest hij de strijd staken. In diezelfde race zorgde Kvyat voor ophef door viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (Ferrari) al in de eerste ronde aan te tikken, waardoor de Duitser tot zijn grote frustratie moest opgeven.

Vorig jaar debuteerde de zoon van gewezen F1-piloot Jos Verstappen als jongste rijder ooit in de Formule 1. Hij scoorde voor het bescheiden Toro Rosso 49 punten en werd daarmee verdienstelijk twaalfde in de WK-stand. Dit seizoen staat hij voorlopig tiende.

bron: Belga