Israëlische luchtmacht voert vergeldingsaanvallen uit op Hamas-doelwitten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen in de nacht van woensdag op donderdag luchtaanvallen uitgevoerd op vier doelwitten van Hamas, die regeert over de Gazastrook, waar de spanningen sinds woensdag weer oplopen. "Afgelopen nacht heeft de Israëlische luchtmacht in een reactie op de aanhoudende raketaanvallen en mortiervuur gericht op Israëlische soldaten vier terroristische doelwitten in Gaza aangevallen", zo klinkt het in een mededeling van het leger.

Eerder deelde het leger al mee woensdag vijf Hamas-doelwitten te hebben aangevallen in het zuiden van de Gazastrook, die tussen 2008 en 2014 al drie keer een oorlog meemaakte.

Volgens het Israëlische leger zijn de acties "defensief' en zijn ze bedoeld om Israël te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Ze moeten, zo klinkt het, de tunnels lokaliseren en vernietigen die Hamas zou kunnen gebruiken om aanvallen uit te voeren op de Israëlische burgers die in de buurt van de grens leven.

"Het Israëlische leger tolereert niets en zal nooit iets tolereren dat het leven van de inwoners van Zuid-Israël bedreigt en is vastberaden om elke poging in die richting te blijven dwarsbomen", aldus nog het leger.

Bron: Belga