Etixx-Quick Step zonder klassementsrenners aan de start van de Giro

door
Belga
Leestijd 2 min.

Etixx-Quick Step vaardigt geen klassementsrenner af in de Giro. De voorbije twee jaar probeerde de Belgische formatie met Rigoberto Uran de eindzege te pakken. In 2014 werd hij nog tweede, maar vorig jaar stelde hij teleur met een veertiende plaats. Intussen is de Colombiaan verkast naar Cannondale en mikt de ploeg van Patrick Lefevere op ritzeges. In de eerste plaats moeten die geleverd worden door Marcel Kittel, al goed voor twee overwinningen in de Giro van 2014. Daarnaast kan misschien ook wel Bob Jungels verrassen in de tijdritten. Hij wordt, na Dumoulin en Cancellara, beschouwd als outsider voor de openingstijdrit. Zo werd hij tweede in de proloog na Cancellara in Lido di Camaiore in de Tirreno-Adriatico. "Dat is een eer dat er zo over mij gedacht wordt", aldus de Luxemburgse tijdritkampioen, "maar je kan me toch nog niet met Tom en Fabian vergelijken. We hebben donderdagochtend de verkenning gedaan van het parcours met de ploeg, het is een parcours dat me ligt, ik voel dat ik de goede vorm te pakken heb en ga mijn best doen om vrijdag een goed resultaat neer te zetten."

Ook met Gianluca Brambilla en Matteo Trentin, al goed voor twee ritzeges in de Tour, kan Etixx-Quick Step verrassen en mogelijk scoren. "Matteo kunnen we als joker gebruiken", meent ploegleider Bramati, "voorts willen we ook zien hoe David De La Cruz, Carlos Verona en Gianluca Brambilla het zullen doen in de bergritten."

Brambilla mikt niet op een klassement, hij werd vorig jaar dertiende in de Vuelta en ook dertiende in de Giro van 2012. "Ik reed al eens twee keer top vijftien in een grote ronde", zei hij, "maar liever zet ik nu alles op etappewinst. Ik strijd niet voor het klassement."

bron: Belga