Cipiers van Lantin en Paifve verwerpen protocol van minister Geens

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag en morgen worden in meerdere Brusselse en Waalse gevangenissen personeelsvergaderingen van de penitentiaire beambten gehouden. In de gevangenis van Lantin en in de instelling in Paifve heeft het personeel het voorstel van minister van Justitie Koen Geens al verworpen. De staking, die op 25 april begon, wordt tot de finish voortgezet, zoals eerder aangekondigd door Jean-Michel Hanozet, CSC-afgevaardigde in de gevangenis van Hoei. Gisterenavond verklaarde minister Geens na afloop van overleg met de vakbonden van het penitentiair personeel dat de onderhandelingen op de goede weg waren. Volgens de Vlaamse vakbondsvertegenwoordigers werd er vooruitgang geboekt, langs Franstalige kant worden de voorstellen nog altijd ontoereikend bevonden.

Minister Geens stelde onder meer 350 aanwervingen voor, een bevriezing van de besparingen op 6 procent tot eind 2016, 1 op 1-vervanging van het vertrekkend personeel en een iets grotere flexipremie voor meer personeelsleden in de gevangenissen.

De optrekking van de pensioenleeftijd en de instelling van een minimumdienst blijven nog steeds knelpunten in de onderhandelingen.

Maandag zullen de besprekingen gevoerd worden in aanwezigheid van een sociaal bemiddelaar.

bron: Belga