Al 4 mensen levend van onder puin gehaald in Nairobi

door
Belga
Leestijd 1 min.

Drie vrouwen en een man zijn donderdag levend van onder het puin van een gebouw gehaald dat zes dagen geleden instortte. Een klein mirakel dat door omstanders op applaus werd onthaald. Bij de instorting vielen 33 doden. Een eerste persoon, die donderdagochtend gelokaliseerd werd, kon 's namiddags worden gered. Drie anderen, twee vrouwen en een man, werden tegen de avond van onder het puin gehaald.

"Er zijn net drie mensen gered uit het gebouw. Ze worden momenteel overgebracht naar het ziekenhuis", zei een lokale politiechef aan het Franse persbureau AFP. "Dat geeft ons hoop om nog anderen levend van onder het puin te halen. We doen al het mogelijke."

Dinsdag nog konden reddingswerkers een zeven maanden oude baby redden, 80 uur nadat het gebouw instortte. De moeder van het meisje bleek overleden. Het gebouw van zes verdiepingen hoog stortte in door zware regenval en slechte kwaliteit van de constructie. Het gebouw had eerder al afgebroken moeten worden, maar de autoriteiten hielden met die beslissing geen rekening.

Bron: Belga