Werknemer sleept zijn baas voor het gerecht wegens verveling

Een goede job biedt een delicate balans: je wil niet overladen worden met werk, maar tegelijkertijd is het ook behoorlijk saai om met je duimen te draaien. De Fransman Frederic Desnard viel een tijd in de tweede categorie en eist daarom een schadevergoeding van zijn voormalige werkgever.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Desnard beweert dat hij bij parfumbedrijf Interparfums een 'bore-out' heeft opgelopen. Via de arbeidsrechtbank van Parijs probeert hij nu een schadevergoeding van 360.000 euro te krijgen, omdat hij "professioneel gedood werd door verveling." Daarnaast haalt hij aan dat de job hem veranderde in een "professionele zombie".

Desnard beweert ook dat de afwezigheid van betekenisvol werk ervoor heeft gezorgd dat zijn mentale gezondheid erop achteruitging, wat op zijn beurt weer de oorzaak zou zijn van een epileptische aanval tijdens het autorijden. Het ongeval zorgde ervoor dat hij enkele dagen in een coma lag.

Nochtans had Desnard geen slechte betrekking. Als leidinggevende in het bedrijf verdiende hij jaarlijks meer dan 80.000 euro. De man was ook zeer toegewijd begonnen, maar zag in 2009 zijn werklast drastisch slinken. Toen hij bedrijf in 2012 een belangrijk contract misliep, werden heel wat werknemers ontslagen. Het takenpakket van Desnard bestond op dat moment enkel uit willekeurige klusjes voor de CEO. Gezien de grillige arbeidsmarkt durfde de man echter niet klagen. Volgens zijn advocaat was hij blij nog een job te hebben en vreesde hij ontslag bij klachten.

De advocaat van het parfumbedrijf haalt aan dat de man nooit een klacht heeft ingediend, bij zijn oversten noch bij de organisatie voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Bovendien beweert de verdediging dat Desnard eerder Interparfums al voor het gerecht daagde, toen omdat hij te veel werk kreeg.

Foto Wikimedia Commons / M