"Maak van Elsa een lesbische prinses"

Disneyfans hebben op Twitter opgeroepen om de sneeuwkoninging Elsa uit ‘Frozen' in de tweede film een vrouwelijke partner te geven. Het was de 17-jarige feministe Alexis Isabel uit Mexico die de hasthag #GiveElsaAGirlfriend enkele dagen geleden lanceerde op de sociale netwerksite. Vrijwel meteen volgden duizenden fans over de hele wereld haar voorbeeld.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Met de oproep willen fans aan de makers van Disney duidelijk maken dat Elsa, de koningin uit Frozen-films, lesbisch moet worden. En dat zou niet eens zo vreemd zijn, in een anmialtiefilm die door kenners wordt omschreven als de meest progressieve Disneyfilm ooit. Elsa heeft in het verhaal immers geen man nodig om nog lang en gelukkig te leven.

“Velen zien in ‘Frozen' een boodschap die je zegt dat je moet accepteren wie je bent”, klinkt het bij een Twitteraar op NBC 12. En dat maat het net aannemelijk dat Elsa in een vervolgfilm uit de kast zou komen. Voorlopig heeft Disney nog niet gereageerd op de oproep. Als het bedrijf de wens van de fans zou volgen, zou het gaan om een enorme primeur.