Vlaams Belang: Plannen van katholiek onderwijs “te gek voor woorden”

Vlaams Belang: Plannen van katholiek onderwijs "te gek voor woorden"

Vlaams Belang noemt de plannen van het katholiek onderwijs om moslimleerlingen meer ruimte te geven “te gek voor woorden”. “De plannen komen, gezien de snelle aangroei van het aandeel moslimleerlingen in ons onderwijs, de facto neer op een vrijwillige islamisering”, stelt Vlaams fractieleider Chris Janssens. Katholiek Onderwijs Vlaanderen gaat moslims en andersgelovigen een volwaardige plek geven op school. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag. Door een grote omwenteling komt er op scholen met zeer veel moslims meer plaats voor hoofddoeken, speciale plekken om te bidden en vrijwillige islamles buiten de schooluren.

“Met deze nieuwe knieval voor de islam is weer een volgende stap gezet in de islamisering van onze samenleving”, reageert Chris Janssens. “De islam staat haaks op de Europese waarden en op de verworvenheden van onze democratische samenleving. Dat in geen enkel moslimland de vrijheid van godsdienst of meningsuiting is gewaarborgd, maakt dit meer dan voldoende duidelijk. Het katholiek onderwijs weet niet waar het aan begint: islamisering begint met het faciliteren van de islam en eindigt met het verdwijnen van de vrijheid van niet-moslims.”

Bovendien lijdt het geen twijfel dat de maatregel de weg zal effenen voor groepsdruk op allochtone leerlingen die geen hoofddoek willen dragen of niet willen bidden op school, denkt Vlaams Belang. “Kortom, de maatregel zal segregatie in onze scholen in de hand werken en religieuze conflicten veroorzaken.”

bron: Belga