Race Witte Huis – Voorzitter Republikeinen noemt Trump “vermoedelijke genomineerde”

Race Witte Huis - Voorzitter Republikeinen noemt Trump "vermoedelijke genomineerde"

Nadat Donald Trumps rivaal Ted Cruz zijn campagne beëindigde, heeft de Republikeinse voorzitter Trump “de vermoedelijke genomineerde voor de presidentsverkiezingen” genoemd.
“Donald Trump wordt de vermoedelijke genomineerde voor de GOP (Great Old Party, een andere naam voor de Republikeinse partij, red.), we moeten allemaal samenwerken en ons concentreren op het verslaan van Hillary Clinton”, zo schreef Reince Preibus op Twitter onder de hashtag #NeverClinton.
De Republikeinse partij was van bij de start diep verdeeld over de kandidatuur van Trump. Zo verklaarden sommige vooraanstaande Republikeinen dat ze de miljonair en politieke nieuwkomer nooit zouden steunen.
“Het is mooi om te zien, we gaan Amerika weer groot maken”, zo reageerde Donald Trump in een speech na zijn overwinning. “We winnen in november, en het wordt een grote overwinning.”
Hillary Clinton langs haar kant riep haar medestanders na het nieuws van Trumps overwinning meteen op om haar verkiezingscampagne te steunen. “Lever nu een bijdrage als je het ermee eens bent dat we hem geen president mogen laten worden”, zo sprak ze haar volgers op Twitter toe.

bron: Belga