Ook Mousa Dembélé aangeklaagd wegens agressief gedrag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Rode Duivel Mousa Dembélé is door de Engelse Voetbalbond FA aangeklaagd wegens gewelddadig gedrag in de titelwedstrijd van maandag tussen Chelsea en Tottenham Hotspur (2-2). Net voor het einde van de eerste helft was de middenvelder van Tottenham betrokken in een incident met Chelsea-aanvaller Diego Costa. In het tumult krabde Dembélé de Spaanse international in het gezicht. De scheidsrechter had het voorval niet gezien, maar Dembélé wordt nu vervolgd op basis van videobeelden.

Acties die de scheidsrechters niet waarnemen, worden in de Premier League beoordeeld door een panel van drie oud-scheidsrechters. Vooraleer het tot een aanklacht komt, moet het panel een unanieme beslissing nemen. Dembélé heeft nog tot morgen 18u om te reageren op de aanklacht. In principe moeten de spelers voor "agressief gedrag" een schorsing van drie speeldagen vrezen, maar de FA geeft nu al aan dat de Tottenham-middenvelder gezien de ernst van de feiten op een zwaardere straf kan rekenen. In dat geval zou het seizoen van de Rode Duivel afgelopen zijn. Ook de clubs Chelsea en Tottenham werden aangeklaagd door de FA, omdat ze er tijdens en na de wedstrijd niet in geslaagd waren hun spelers en officials onder controle te houden. Beide clubs hebben tot maandag 9 mei om de FA van antwoord te dienen.

Gisteren werden ook collega-Rode Duivel Marouane Fellaini en Leicester-verdediger Robert Huth beiden aangeklaagd voor gewelddadig gedrag in de partij tussen Manchester United en Leicester City afgelopen zondag. Hun gedrag werd niet gezien door de scheidsrechter Michael Oliver, maar werd wel opgemerkt op videobeelden. Het incident tussen Fellaini en Huth vond plaats in de 21e minuut van de partij. Fellaini werd aan de haren getrokken door de Duitse verdediger en trakteerde hem daarop op een elleboogstoot. Zij riskeren een schorsing van drie speeldagen.

bron: Belga