Olifantje geboren in safaripark Beekse Bergen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen, vlakbij Tilburg, is in de afgelopen nacht een olifantje geboren. Moeder Punda en het jong, dat nog geen naam heeft, maken het goed. Het is de eerste levende geboorte van een Afrikaanse olifant in de Benelux ooit, aldus het safaripark. Punda was maar liefst 680 dagen (bijna 23 maanden) drachtig. Ook voor olifanten is dat lang. Het olifantenjong gaf meteen een teken van leven en ging al vlug op zijn pootjes staan. Punda is erg zorgzaam met haar jong, zo laat het safaripark weten. Het geslacht is nog niet vastgesteld.

Het is voor het eerst dat in Beekse Bergen een olifantje wordt geboren. Als de dierenarts groen licht geeft, kan het kraambezoek beginnen. Als alles goed gaat, is de kleine olifant al morgen voor bezoekers te zien.

Punda (23) raakte in de zomer van 2014 drachtig in de dierentuin van het Duitse Wuppertal, in het kader van het Europese fokprogramma. De lange 'zwangerschap' van 680 dagen is een record in dat programma.

Het is de eerste levende geboorte van een Afrikaanse olifant in de Benelux ooit. In de Antwerpse Zoo werd op 17 mei 2009 Kai-Mook geboren, maar dat is een Aziatische olifant. Kai-Mook verblijft sinds medio juni 2012 in Planckendael.

Bron: Belga