Enkelblessure Origi geneest goed: "Ik hoop dit seizoen nog te spelen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Goed nieuws voor de fans van Liverpool en de Rode Duivels. Het herstel van Divock Origi verloopt vlot. "Ik heb er vertrouwen in dat ik nog voor het einde van het seizoen weer op het veld sta", vertelde de 21-jarige aanvaller in een interview op de website van Liverpool. "Mijn enkelblessure geneest goed. Elke dag gaat het wat beter. Samen met de medische staf doe ik er alles aan om zo snel mogelijk mijn rentree te maken", aldus Origi. "Met al die belangrijke matchen in het verschiet, zoals de terugwedstrijd in de halve finale van de Europa League, is het balen dat ik niet kan meespelen", geeft de Rode Duivel toe. "Maar blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. Ik zal, zowel fysiek als mentaal, sterker terugkomen."

Divock Origi liep op 20 april een zware blessure op in de derby tegen Everton (4-0). Hij werd toen kort na de pauze vol op de enkel geraakt door Everton-verdediger Ramiro Funes Mori, die rood kreeg voor die overtreding. Meteen werd er gevreesd voor het EK, uit onderzoek bleek echter dat drie à vier weken revalidatie zouden volstaan om weer speelklaar te raken.

Liverpool speelt morgen de return in de halve finale van de Europa League tegen Villarreal. De ploeg van Rode Duivels Simon Mignolet en Christian Benteke moet tegen de Spanjaarden een 1-0 nederlaag goedmaken.

bron: Belga