Champions League - Real tegen Atlético in Madrileense finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Champions League. De 'Koninklijke' won zijn terugwedstrijd in de halve finales tegen Manchester City met 1-0, nadat de heenwedstrijd vorige week op 0-0 was geëindigd. Bij Manchester City stond Kevin De Bruyne de hele partij tussen de lijnen, Vincent Kompany ging er na tien minuten geblesseerd uit. De partij in het Santiago Bernabeustadion begon dramatisch voor de bezoekers uit Manchester. Kapitein Vincent Kompany zakte na een pass door zijn dijbeen en moest na tien minuten al naar de kant. De 'Citizens', die ook David Silva al misten, kregen het daarna steeds moeilijker en na twintig minuten knalde Gareth Bale, met de hulp van Fernando, de 'Koninklijke' op voorsprong. Op assist van Carvajal vlamde de Welshman, via de voet van Fernando, de bal voorbij City-doelman Joe Hart. Manchester City reageerde op slag van rust met een pegel van Fernandinho. De Braziliaan kreeg de bal aangespeeld van Kevin De Bruyne, maar zag zijn schot, via de buitenkant van de paal, naast gaan.

Ook na de pauze bleef Real het wedstrijdbeeld bepalen. Modric miste een reuzenkans en ook Cristiano Ronaldo nam Hart nog onder vuur. Gareth Bale kopte de bal zelfs tegen de lat, maar een tweede treffer kwam er niet meer voor Real Madrid. Manchester City probeerde in de slotfase nog wel, maar regisseur De Bruyne had net als in de heenwedstrijd niet echt zijn dagje, waardoor concrete dreiging uitbleef. Sergio Agüero mikte in de slotminuut van de reguliere speeltijd de enige echte kans over de goal van Real-doelman Navas.

Real Madrid ontmoet op zaterdag 28 mei in Milaan stadsgenoot Atlético Madrid in de finale van de Champions League, een heruitgave van de finale van twee jaar geleden. Toen won Real Madrid na verlengingen met 4-1 van Atlético. Destijds stond Thibaut Courtois in doel bij Atlético en mocht Toby Alderweireld invallen, dit jaar krijgt Real in de finale af te rekenen met Yannick Carrasco.

bron: Belga