Brusselse agenten die overvallen zouden hebben gepleegd, blijven in cel

Brusselse agenten die overvallen zouden hebben gepleegd

De twee inspecteurs van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene die minstens twee overvallen zouden hebben gepleegd, blijven nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De advocaten van de twee verdachten hadden om de vrijlating van hun cliënten gevraagd. De twee politie-inspecteurs ontkennen immers alle tenlasteleggingen. De twee agenten, Chiel C. (26) en Nicolas P. (24), zouden op 10 en 20 december vorig jaar twee overvallen gepleegd hebben. Die twee dagen zouden ze telkens een wagen tegengehouden hebben op de Brusselse Ring, onder het mom van een controle, en de inzittenden beroofd hebben van hun geld. Op die manier zouden ze 5.300 euro buitgemaakt hebben. Een van de slachtoffers diende een klacht in bij de lokale politie van Vilvoorde-Machelen, waarna de twee agenten werden opgespoord.

Op zondag 24 april werden ze door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor bendevorming en diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat ze dit deden als openbaar ambtenaar.

Volgens de advocaten geven de twee politie-inspecteurs wel toe dat ze die controles hebben uitgevoerd, maar betwisten dat ze daarbij ook maar iets gestolen hebben.

bron: Belga