Aanslagen - Politiezone Montgomery wint benefiet voor gewonde collega's in Boudewijnstadion

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brusselse politiezone Montgomery heeft woensdagnamiddag in het Koning Boudewijnstadion de "Benefit for solidarity" gewonnen, een sportbenefiet ten voordele van de agenten die gewond raakten bij de aanslagen van 22 maart. Dat meldt Christian De Coninck, woordvoerder voor politiezone Brussel-Elsene. Het was de zone Brussel-Elsene die het benefiet organiseerde. Ongeveer 300 mensen woonden het evenement bij en zowat 400 namen deel. Verschillende politiekorpsen uit het hele land namen deel, alsook onder andere de politie van de luchthaven van Zaventem, de federale politie, Brussels Airport Company, de brandweer en parketten van Brussel en Halle-Vilvoorde. De deelnemers werden verdeeld in een dertigtal teams die elkaar bekampten in een estafetteloop. Ook andere sportactiviteiten werden georganiseerd.

Onder de toeschouwers was ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "Het is een teken van solidariteit dat mij raakt en dat moed geeft. Zij die er waren op de dag van de aanslagen hebben ongelooflijke zaken beleefd. Ze zijn daardoor voor het leven getekend. Maar het leven gaat door. We moeten terroristen geen cadeau doen door hen te tonen dat ze ons kunnen beïnvloeden", aldus Jambon.

De volledige opbrengst van het evenement is ten voordele van de politiemensen die gewond raakten bij de aanslagen. Hoe groot de opbrengst precies is, werd nog niet berekend.

bron: Belga