Tienjarig jongetje verdient aardig bedrag door fout op Instagram te vinden

Een grote bug ontdekken op een belangrijke sociaal medium kan een aardige duit in het zakje brengen. Dat heeft een tienjarige jongen uit Finland ondervonden. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Jani uit Helsinki heeft in februari opgemerkt dat hij in staat was om opmerkingen op Instagram zomaar te verwijderen, dankzij een bug. De jonge Fin meldde dit probleem bij Facebook. Veiligheidsexperten van het bedrijf vroegen de jongen om zijn theorie te bewijzen op een testaccount en weer slaagde hij erin om het foutje in het programma te misbruiken.

De programmeurs van Facebook verhielpen het foutje snel uit Instagram. Iedereen die een bug aanbrengt bij de internetgigant krijgt een premie en Jani was daar geen uitzondering op. Voor zijn opmerkzaamheid werd de Finse knaap beloond met 8.700 euro. Aan de Finse krant Iltalethi vertelde hij dat hij met zijn beloning een nieuws fiets, een voetbal en computers voor zijn broers zal kopen. Ondertussen droomt hij al van een carrière als veiligheidsexpert.

Jani is nu de jongste persoon die beloond werd door Facebook voor het opmerken van een bug. Pittig detail daarbij is dat hij in principe drie jaar te jong is om Instagram te gebruiken, maar het internetbedrijf zag het dit keer door de vingers.

Foto AFP / E. Dunand