Expert waarschuwt voor gevaar van seks in zelfrijdende auto

Geen vrouwenblad dat de auto nog niet heeft aangeraden als spannende sekslocatie. Dan hebben ze het natuurlijk over een stilstaande wagen, maar door de opkomst van zelfrijdende voertuigen zijn experts bang dat mensen binnenkort massaal op de baan de liefde zullen bedrijven.

“Zodra auto’s vanzelf rijden, zullen veel meer mensen seks in hun voertuig hebben”, vertelt Barrie Kirk van de Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence. “Dat is gevaarlijk, want dan zijn ze niet in staat om op tijd te reageren als de boordcomputer dat vraagt.”

Ook Canadese ambtenaren drukten hun bezorgdheid uit: “Bestuurders zullen de automatische piloot overschatten en ze zullen hun aandacht niet meer op de weg houden.”

Fabrikanten van zelfrijdende auto’s benadrukken dat de geautomatiseerde wagens veiliger moeten worden dan normale wagens. Met behulp van sensoren zouden ze sneller en meer dingen kunnen waarnemen dan mensen. Toch moeten ook de producenten toegeven dat seks in de auto niet meteen een aanrader is, je moet op elk moment kunnen remmen of bijsturen indien nodig. Misschien is dat maar goed ook voor je buren in de file.

 

Foto Pexels