Dit zijn de foodtrends volgens Google

Overal ter wereld gebruiken mensen het internet om innovatieve recepten op te zoeken. Maar wat zijn de meest populaire gerechten? Google dook in zijn archieven en kwam op de proppen met een antwoord op deze brandende vraag.

De zoekmachine verzamelde de zoekopdrachten tussen januari 2014 en februari 2016 om te zien welke voeding het populairst is, en bundelde de resultaten in het Google Food Trends Report. In dat rapport wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen stijgers en dalers.

Stijgers

Komen er binnenkort mensen bij jou tafelen en wil je hen een trendy gerecht voorschotelen? Dan moet je volgens Google kijken naar de maaltijden die de laatste twee jaar constante stijgers waren. Denk aan Japanse ramen noodles of pasta zoals rigatoni en linguine. Ook met empanada, onbehandelde spek, tulband cake en bibimbap (een Koreaans rijstgerecht) zal je de smaakpupillen van je gasten zeker laten dansen.

Iets riskanter zijn voedingswaren die populair waren tijdens bepaalde seizoenen, maar de rest van het jaar niet zo goed scoorden. Volgens Google kunnen deze gerechten de komende jaren nog bekender worden, dus hou je ogen en oren open voor pho (Vietnamese soep), kaasballetjes, varkensschouder en sopropo (kleine komkommersoort).

Een categorie apart zijn de hapklare snacks, waarbij er vooral gezocht werd naar hapjes met gebakken bloemkool, wentelteefstengels en mug cakes. Ook kurkuma, nangka (Indische vrucht), rijst van bloemkool, zuurdesembrood en gekleurde hagelslag doen het online extreem goed.

Dalers

Glutenvrije cupcakes en tarwevrij brood werden dan weer minder gegoogled de afgelopen twee jaar. Ook behandeld spek, quinoa, koolchips, red velvet cake, agavesiroop en huwelijkstaarten zouden hun piekmoment gepasseerd zijn.

Foto Pixabay