30 Belgische artiesten nemen Stormtrooper-helm onder handen

Vandaag, 4 mei is door de fans uitgeroepen tot internationale fandag van Star Wars. Waarom die datum? Als je 4 mei naar het Engels vertaalt, krijg je ‘May the 4the be with you', een woordspeling die verwijst naar de klassieke Star Wars- slogan ‘May the force be with you'. Om dat op gepaste wijze te vieren pakt Disney vandaag uit met de Star Wars Legion-tentoonstelling in Brussel, waarvoor 30 Belgische artiesten de Stormtrooper-helm een make-over gaven.
door
Mare
Leestijd 1 min.

En die Belgische artiesten zijn niet van de minste. Zo pakt ontwerper Eric Beauduin zijn helmpje in met gerecycleerd leder en wordt de Stormtrooper plots een stoere fashionable motard. Juwelenontwerpers Ludovic Colpaert en Flor Janssens van Atelier 11 zetten de Stormtrooper metalen Mickey-oortjes op. Kunstenaar Benjamin Spark tooide de Trooperhelm met Disneypersonages zoals Doornroosje, de kreeft Sebastiaan uit De Kleine Zeemeermin en drie dwergen uit Sneeuwwitje. In totaal worden er 30 bewerkte Stormtrooper helmpjes getoond.

“Met de Star Wars Legion tentoonstelling willen we bij Walt Disney creatief Belgisch talent in de kijker zetten”, legt Peter Fitton, Country Manager van The Walt Disney Company in België uit.

De resultaten zijn te zien op woensdag 4 mei in het oude atelier van Christophe Coppens op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel. De expositie is enkel vandaag nog te bezoeken tussen 10u en 20u, daarna zijn de helmen nog te bekijken op www.starwarsbelgie.be.

Benjamin Spark

Erik Vernieuwe

Marlon Van Mol

Eric Beauduin

Jango Jim

Studio Sinth