Verdacht Duits stel zou nog tweede slachtoffer verbrand hebben

Verdacht Duits stel zou nog tweede slachtoffer verbrand hebben
Verdacht Duits stel zou nog tweede slachtoffer verbrand hebben

Een vorige week gearresteerd stel uit de West-Duitse stad Höxter heeft volgens de onderzoeksrechter een tweede vrouw omgebracht, haar lijk in stukken verdeeld en in een open haard van de boerderij verbrand. De 33-jarige vrouw uit Nedersaksen werd al in 2014 gedood, aldus de politie en het parket vandaag in Bielefeld (Noord-Rijnland-Westfalen). Haar lichaam werd eerst in een diepvrieskist bewaard, waarna de lichaamsdelen een voor een werden verbrand door een 46-jarige man en zijn 47-jarige ex, die al in de cel zit op verdenking van moord op een vrouw die ze via een contactadvertentie had ontmoet. De man, de al tot drie jaar cel was veroordeeld wegens misdaden begaan in de jaren negentig, beweert nu onschuldig te zijn en wijst met beschuldigende vinger naar zijn ex-vrouw, die hij ook regelmatig misbruikte, aldus de onderzoeksrechter. Er zijn ook nog aanwijzingen naar meer mishandelde vrouwen, die de kennismaking met het stel hebben overleefd.

De voorbije weken was een geval van een wekenlang gevangen gehouden vrouw aan het licht gekomen. Ze moest volgens de onderzoeksrechter in een onverwarmde ruimte op de vloer slapen en stierf uiteindelijk aan een hoofdtrauma in een ziekenhuis, nadat het stel nog had geprobeerd haar naar haar adres in Nedersaksen terug te brengen.

Het stel zou vrouwen via contactadvertenties naar de boerderij in Höxter gelokt hebben. De man en zijn ex zouden eerder gedreven zijn door het verlangen om macht uit te oefenen dan door seksuele motieven. Een psychiater werd ingeschakeld. De slachtoffers werden geslagen, vastgebonden en gefolterd.

Bron: Belga