Unizo veroordeelt “gevaarlijke gijzelingsacties” vakbonden

Unizo veroordeelt "gevaarlijke gijzelingsacties" vakbonden

Unizo-topman Karel Van Eetvelt reageert bijzonder scherp op het actieplan van de vakbonden, dat bestaat uit nationale stakingen en betogingen. “Een oorlogsverklaring”. “Gijzeling”. “Daden die terroristen gebruiken”. “Gevaarlijk”, aldus de topman van de ondernemersorganisatie. Van Eetvelt vindt de acties van de bonden “bedroevend”. Het toont volgens hem “hoe ze in elkaar zitten: sociaal overleg dient voor hen enkel als ze geld van anderen kunnen uitdelen”. De Unizo-topman is vooral kwaad over de nationale stakingen. “Dat komt neer op het gijzelen van bedrijven en de gewone burger. Het is een duidelijke oorlogsverklaring”. Voor Van Eetvelt zijn het dan ook louter politieke acties van de vakbonden, waarbij een democratisch verkozen regering onder druk wordt gezet. “Dat is een gevaarlijke evolutie. Democratie interesseert hen enkel als het hen uitkomt”.

Van Eetvelt noemt de stakingen gijzelingsacties. “Dat zijn daden die terroristen toepassen”. De topman van de ondernemersorganisatie vindt dat de vakbonden “brute macht” gebruiken. Hij houdt zijn hart vast voor de “opruiende taal” die het ABVV en ACV gebruiken.

Wat Unizo betreft is het sociaal overleg momenteel dood. “De vakbonden hebben het een eersteklas begrafenis gegeven”. Overleg is op die manier niet mogelijk. “Met gijzelnemers kun je toch niet overleggen?”. De topman hoopt dat de rede bij de bonden terugkeert.

bron: Belga