Trump verplettert Cruz in kiezerspeiling Californië

Trump verplettert Cruz in kiezerspeiling Californië

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump verplettert zijn rivaal Ted Cruz in een peiling naar de stemintenties in de staat Californië, zo heeft de krant USA Today gemeld. Trump is goed voor 54 procent van de stemmen van de waarschijnlijke Republikeinse kiezers in de westelijke Sunshine State, tegen 20 procent voor de senator uit Texas. Een maand geleden bedroeg de voorsprong van de vastgoedmagnaat (slechts) 8 procentpunt en lag de score van Cruz hoger: 40 en 32 procent.

De voorverkiezingen in Californië zijn voor 7 juni gepland en leveren 172 afgevaardigden voor de Republikeinse Conventie op, meteen de grootste te vangen vis in deze voorronde in de race naar het Witte Huis.

De peiling leert dat de primary van Indiana, waarbij er 57 gedelegeerden op het spel staan, morgen nog belangrijker voor Cruz wordt. Volgens de meest recente poll ligt hij echter vijftien procentpunt achter, weet USA Today.

In het Democratische kamp leidt Hillary Clinton met 57 tegen 38 procent voor Bernie Sanders in Californië. Nationaal zou de vroegere First Lady het halen van Trump: 56 tegen 34 procent. In een strijd met Cruz bedraagt de stand 57 tegen 29 procent.

De peiling liep van 27 tot 30 april en had betrekking op 2.011 geregistreerde kiezers.

bron: Belga