“Slapende cellen van IS bereiden nieuwe aanslagen voor”

Uit gelekte documenten van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) blijkt de vrees gegrond dat de organisatie nog meer aanslagen zoals in Parijs en Brussel plant, zo heeft het Britse SkyNews vandaag gemeld. IS heeft al, veel langer dan veiligheidsdiensten hebben vermoed, buitenlandse strijders getraind om westerse doelwitten aan te vallen. De documenten onderschragen ook de vrees dat een netwerk van slapende cellen doorheen Europa is verspreid, ontdekking vermijdt en nieuwe aanslagen van het type Parijs en Brussel plant, aldus de commerciële zender.

Ook blijkt dat IS in verband met sommige aangelegenheden met het regime in Damascus heeft “samengespannen”, bijvoorbeeld omtrent de terugtrekking van wapens uit de antieke stad Palmyra en het evacueren door IS van gebieden vooraleer het Syrische regeringsleger aanvalt.

Sky ruimt in dat de authenticiteit van deze handgeschreven documenten uit het hoofdkwartier van de terreurorganisatie “onmogelijk” te verifiëren valt. Maar alle materiaal dat de zender via gelijkaardige weg te pakken heeft gekregen, bleek echt te zijn.

bron: Belga