Proximus League – John Bico heeft na marathonvergadering vertrouwen in goede afloop voor WS Brussel

Proximus League - John Bico heeft na marathonvergadering vertrouwen in goede afloop voor WS Brussel

Kampioen in tweede klasse WS Brussel is er gerust op dat het zijn licentie betaald voetbal via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal bemachtigen. Zo reageerde John Bico maandagavond, nadat de sterke man van White Star zijn licentiedossier gedurende zes uur bepleitte voor het BAS. “We hebben veel bewijsstukken voorgelegd en iedereen heeft zijn verhaal kunnen doen. We voerden een zeer juridisch, maar sereen debat. Ik heb vertrouwen in een goede afloop. De commissie van arbiters is zeer capabel, ook in hen heb ik vertrouwen”, reageerde Bico, die pas een uur na het begin van de zes uur durende zitting in het BOIC-gebouw in Laken opdook. “Het is zeer goed dat we nog extra tijd krijgen om alles uit te pluizen. Zulke beslissingen maak je niet op enkele uren.”
White Star Brussel kroonde zich afgelopen weekend op de slotspeeldag in de Proximus League tot de verrassende kampioen. Bij de eerste plaats hoort de promotie naar de Jupiler Pro League, maar de Brusselaars verkregen hun licentie niet voornamelijk omwille van perikelen over het gebruik van het stadion. White Star werkte zijn thuiswedstrijden af in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek, maar de gemeente – die eigenaar is van het stadion – beëindigde de overeenkomst omdat bepaalde afspraken niet nageleefd werden. Intussen ligt er een nieuw contract voor een verlengd verblijf op tafel, waaraan de laatste hand aan gelegd wordt.
Burgemeester Françoise Schepmans bevestigde maandagavond enkele minuten voor de zitting aan Belga dat de conventie tussen club en gemeente nog niet ondertekend is. De overeenkomst is echter cruciaal, want zonder stadion kan White Star Brussel geen licentie betaald voetbal bemachtigen. “Het stadiondossier is in orde, nu moeten we nog de contacten met de gemeente herstellen. We hebben voldaan aan onze sportieve verwachtingen, we zullen deze juridische veldslag ook wel winnen”, besloot Bico omstreeks middernacht.

bron: Belga