Proximus League – BAS doet deze week nog uitspraak over licentie van WS Brussel

White Star Brussel weet nog voor het einde van de week of het zijn licentie betaald voetbal krijgt via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat heeft Frédéric Carpentier, de voorzitter van de commissie die namens het BAS het licentiedossier van de Brusselaars behandeld, maandagavond na een marathonvergadering van zes uur bekend gemaakt. WS Brussel, de kampioen in tweede klasse, kreeg medio april niet de aangevraagde licentie om in het profvoetbal (1A of 1B) actief te blijven. De club van sterke man John Bico tekende echter beroep aan bij het BAS om de beslissing van de Licentiecommissie aan te vechten. De zitting, met daarin alle betrokken partijen, begon maandag om 18.00 uur en eindigde omstreeks middernacht.
Alvorens het BAS zijn vonnis in tweede aanleg geeft, krijgen de partijen nog tot dinsdagnamiddag (16.00) om extra stukken in te dienen. Daarna krijgt iedereen 24 uur de tijd om eventuele schriftelijke commentaren (op de bijkomende stukken) te geven. Ten laatste vrijdag doet het BAS een uitspraak, enkele dagen later volgt de motivering van de beslissing.
Als White Star Brussel via het BAS geen licentie betaald krijgt, kan de kampioen in de tweede klasse nog naar de burgerlijke rechtbank stappen. Als de Brusselaars ook daar bot vangen, promoveert Eupen als tweede in de Proximus League naar de hoogste voetbaldivisie.

bron: Belga