Groen en sp.a vernietigend over begrotingsrapport regering-Michel

Groen en sp.a vernietigend over begrotingsrapport regering-Michel

Oppositiepartijen sp.a en Groen reageren vernietigend op het Europese begrotingstekort voor ons land. “Deze regering faalt over de hele lijn”, klinkt het. “De begrotingscontrole van vorige maand was duidelijk een maat voor niets.” “Deze regering faalt op alle fronten. Men vraagt zware inspanningen van de bevolking, en het blijkt allemaal voor niets. De jobcreatie stokt, de koopkracht van de mensen daalt, en de begroting geraakt niet op orde”, hekelt Groen-Kamerlid Kristof Calvo.

Ook sp.a is vernietigend voor de regering-Michel. “De begrotingscontrole was duidelijk een maat voor niets”, besluit Karin Temmerman. “Het monitoringcomité zei dat er te veel lucht in de begroting zat en haalde die eruit, maar de regering heeft die lucht er gewoon weer ingepompt.”

Groen en sp.a noemen het erg zorgwekkend dat België bij de laagste groeiers in Europa zit. “De aanslagen zouden een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, ware het niet dat het om de structurele cijfers gaat en de economische omstandigheden van het moment dus zijn uitgefilterd”, hekelt Temmerman. “De zaken waar deze regering voor staat – groei, koopkracht en een begrotingsevenwicht – maakt ze niet waar.”

Beide oppositiepartijen roepen de centrumrechtse regering op het fundamenteel over een andere boeg te gooien. “Het kan anders, het kan eerlijker. Laat ons beginnen met een bijdrage van de grootste vermogens, en die bijdrage gebruiken om te investeren in jobs en koopkracht. En de fiscale achterpoortjes voor de allerrijksten moeten eens en voor altijd worden gedicht”, besluit Calvo.

bron: Belga