Eden Hazard: “Ik heb mijn spelplezier teruggevonden”

Eden Hazard: "Ik heb mijn spelplezier teruggevonden"

Eden Hazard bezorgde Tottenham Hotspur met zijn late gelijkmaker maandag een fikse kater. De Chelsea-speler lijkt iets meer dan een maand voor de start van het EK zijn goede vorm opnieuw te pakken te hebben. “Ik heb mijn spelplezier teruggevonden. Volgend jaar wil ik met Chelsea opnieuw de titel veroveren”, vertelde Hazard dinsdag op de website van de ‘Blues’. Met een 0-2 achterstand en nog 45 minuten voor de boeg, stuurde Chelsea-coach Guus Hiddink maandagavond Eden Hazard tussen de lijnen. De Rode Duivel toonde zijn teruggevonden topvorm met een gelijkmaker zeven minuten voor tijd. “Ons gelijkspel voelde als een overwinning”, opende Hazard op de website van Chelsea. “We wisten dat Tottenham al lange tijd niet meer kon winnen op Stamford Bridge en hoe belangrijk het was voor onze fans om die reeks aan te houden. Ik hou van dit soort wedstrijden. Er is veel rivaliteit tussen beide teams. Het is voetbal op z’n best.”

Hazard kende een turbulent seizoen bij Chelsea. Zijn blessures en een negatieve vormcurve zorgden er mede voor dat de ‘Blues’ nooit meestreden om een verlenging van hun titel. Maar er lijkt beterschap op komst. “Ik heb recent mijn spelplezier teruggevonden. Wanneer je niet fit bent, is het moeilijk om dat plezier te hebben. Maandag speelde ik 45 minuten en kon ik alles geven.”

Voor de titel van outsider Leicester heeft Hazard veel bewondering. “Ik wil hen feliciteren. Ze verdienen de titel en hebben voetbalgeschiedenis geschreven. Zelf heb ik enkele jaren geleden iets vergelijkbaars meegemaakt bij Lille. Het is mooi voor de voetbalwereld dat zo’n klein team de titel kan veroveren. Volgend seizoen hoop ik met Chelsea opnieuw de landstitel te pakken.”

Ook die andere Rode Duivel bij Chelsea, Thibaut Courtois, zit met zijn hoofd nog helemaal bij Chelsea. “Als het minder gaat met een team, schrijven de kranten graag spelers uit de ploeg”, vertelt Courtois aan verscheidene Belgische media. “Maar op dit moment ben ik nog altijd een Chelsea-speler. Ik heb nog een contract voor drie seizoenen. De voorbereiding op volgend seizoen zal ik dan ook bij Chelsea aanvatten. Natuurlijk is het niet leuk om met een topteam weinig wedstrijden te winnen en pas op de tiende plaats te staan. Maar laat het een leermoment zijn voor onze ploeg, dan komen we er sterker uit.”

Net als Hazard, kon ook Courtois zich vinden in de titel van Leicester. “Leicester was erg moeilijk te kloppen dit seizoen. Het is de verdiende kampioen. Na vier à vijf maanden dacht je dat ze wel een dipje zouden krijgen, maar dat is niet gebeurd. Met resultaatvoetbal hebben ze de laatste maanden enkele nipte overwinningen geboekt. Dat is het geluk van een kampioen.”

bron: Belga