DTM-piloot Martin blikt vooruit naar komend seizoen: “Aanpassingsperiode nodig”

DTM-piloot Martin blikt vooruit naar komend seizoen: "Aanpassingsperiode nodig"

Onze landgenoot Maxime Martin rijdt sinds dit seizoen opnieuw in Belgische kleuren in het DTM-kampioenschap. De Brusselse piloot verliet het Duitse BMW Team RMG voor het Belgische BMW Team RMG. Toch benadrukte hij dinsdag op een persconferentie in Brussel dat een aanpassingsperiode onvermijdelijk wordt. “Ik heb nog tijd nodig”, bekende Martin. “Er zijn veel verschillen tussen de Belgische en de Duitse renstal in manier van werken en analyseren. Het is interessant om waar te nemen.”
Voor het nieuwe seizoen hoopt Martin beter te doen dan de zevende plaats, die hij de afgelopen twee seizoenen veroverde in de eindstand van het DTM-kampioenschap. “Regelmaat is de sleutel tot succes. Ik moet voortdurend op de voorposten terug te vinden zijn.”
In vergelijking met vorig seizoen vond er een kleine, maar belangrijke wijziging plaats wat betreft het gewicht van de wagens. Het gewicht zal na de kwalificaties aangepast moeten worden en het zal niet langer de betrokken piloot zijn die bestraft wordt bij een eventuele overtreding, maar wel elke piloot van hetzelfde merk. BMW nam al het zekere voor het onzekere en zal starten met een lager gewicht dan de andere constructeurs.
Teambaas Bart Mampaey ziet het seizoen rooskleurig tegemoet. “Ik verwacht dat we het meest spectaculaire seizoen ooit zullen krijgen. Met het team mikken we op zeges en op titels. We willen meespelen bij zowel de rijders, de teams als de constructeurs.”

bron: Belga