Bondscoach De Weert maakt olympische selectie op 18 juli bekend

Bondscoach De Weert maakt olympische selectie op 18 juli bekend

Terwijl de mountainbikers komende dagen op het EK in Zweden strijden voor een olympisch ticket is ook de selectie voor de wegrit nog altijd niet bekend. België mag vijf landgenoten afvaardigen naar Rio, al zijn er veel meer gegadigden dan tickets. Vorig jaar werd het testevent in Rio de Janeiro gewonnen door de Fransman Alexis Vuillermoz, onze landgenoot Serge Pauwels werd toen tweede. Hij vertelde na afloop dat het “om de ‘zwaarste eendagskoers’ ooit ging die hij had verreden, van het niveau van een bergrit in de Tour, maar dan wel één van 250 km lang. Lastig bijzonder lastig, maar ik heb er wel mijn zinnen op gezet. Ik zou er graag ook bij zijn in 2016 tijdens de echte Olympische Spelen”, aldus de renner van Dimension Data. “Ik weet nu dat dit soort koers binnen mijn mogelijkheden ligt.”

Hij is niet de enige kandidaat. “Er hebben de voorbije weken al veel jongens zich laten horen”, aldus bondscoach Kevin De Weert. “Ik heb al een uitgebreide longlist, maar er ligt nog niets definitief vast. De selectie maak ik pas bekend op 18 juli. Dat geeft me nog de tijd om de renners in de Tour bezig te zien en in de Ronde van Polen, een andere WorldTour-koers die eindigt op 18 juli.”

Vijf renners mogen naar Rio, onder hen ook één renner die zal moeten deelnemen aan de tijdrit. Onder meer Ben Hermans, Laurens De Plus, Serge Pauwels, Philippe Gilbert, Jan Bakelants, Maxime Monfort, Tim Wellens lieten al noteren graag naar Rio te willen. “Dat is fijn dat er zo veel interesse is, maar ik heb nog tijd om de beslissing te nemen. En neen, ik kijk daarbij dus niet alleen naar wie het goed doet in de Tour, ook de andere koersen tellen.”

bron: Belga