“België zet alles op alles voor veiligheid in Brussel”, zegt Charles Michel aan Shinzo Abe

België zet alles op alles voor veiligheid in Brussel
België zet alles op alles voor veiligheid in Brussel

“België zet alles op alles voor de veiligheid in Brussel, ook voor de Japanners die hier op zakenreis of als toerist zijn.” Dat heeft premier Charles Michel vandaag gezegd na een ontmoeting met de Japanse eerste minister Shinzo Abe. Veiligheid en de strijd tegen terrorisme stonden uiteraard op de agenda. Samen met de vicepremiers Kris Peeters (CD&V) en Alexander De Croo (Open Vld) ontving Michel een uitgebreide Japanse delegatie op het Egmontpaleis. Tijdens een persverklaring na afloop dankte Michel zijn collega voor de “vriendschap en steun” die België na de aanslagen van 22 maart van Japan ontving. Anderhalve maand later verblijft één gewond Japans slachtoffer nog steeds in een Brussels ziekenhuis, zei Michel.

De Belgische premier drukte zijn steun uit voor het Japanse leiderschap in de strijd tegen terrorisme in de schoot van de G7. De volgende top van de zeven meest geavanceerde economieën ter wereld vindt later deze maand in Japan plaats. Shinzo Abe wil een actieplan tegen terreur op de agenda van de G7 zetten.

De Japanse eerste minister, die zich liet ontvallen dat de Japanners België vooral kennen dankzij de chocolade, de wafels en het bier, zei te hopen dat zijn landgenoten naar België zullen blijven komen. Zelf heeft hij nog ontmoetingen met onder meer Europees president Donald Tusk en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Tijdens zijn tweedaags bezoek aan ons land zit Shinzo Abe ook samen met een delegatie zakenlui.

Bron: Belga