Atletico voorbij Bayern naar CL-finale

Atletico Madrid heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Champions League, ondanks 2-1 verlies op het veld van Bayern München.
Maarten

Na de 1-0 nederlaag uit de heenmatch liet Bayern München vanaf de aftrap weinig twijfel bestaan over zijn intenties. De hele eerste helft viel samen te vatten als een potje éénrichtingsvoetbal, waarbij de bezoekers uit Madrid amper de bal in de ploeg konden houden. Op de eerste echte kans was het wel wachten tot de twintigste minuut, toen Müller in de zestien kon afleggen voor zijn spitsbroeder Lewandowksi. De Pool kreeg de bal uit een scherpe hoek niet meer tussen de palen, maar wel tegen het aanstormende lichaam van Atletico-keeper Oblak.

Alonso opent de score

De Sloveen zag er even later niet zo best uit op een afstandsschot van Ribéry, al werd hij pas geklopt na een afgeweken vrije trap van Xabi Alonso. Bayern rook bloed en drukte het gaspedaal verder in, wat een handvol minuten later een strafschop opleverde. Jimenez, de man van de afgeweken vrije trap, werd terecht bestraft voor een innige ‘omhelzing' met Martinez. Müller ging achter de bal staan, maar Oblak ranselde de matige trap uit zijn kooi. De gemiste penalty deed het enthousiasme van de Duitsers wat bekoelen, waardoor Atletico de schade bij de rust kon beperken tot 1-0.

Carrasco valt in

In de tweede helft mocht Yannick Carrasco zijn opwachting maken als vervanger van Fernández. Hoewel Bayern opnieuw het heft in handen nam, kwamen de Spanjaarden al snel op gelijke hoogte. Na balverlies van Alaba stuurde Torres zijn maatje Griezmann in de diepte en de Fransman miste de wenkende kans niet. Het duurde even voor de thuisploeg bekomen was van de opdoffer, tot de 2-1 van Lewandowski een slotoffensief inluidde. Toch was het Atletico dat vanop de stip een uitgelezen mogelijkheid kreeg om vijf minten voor tijd alle spanning weg te nemen. Net als Müller in de eerste helft miste Torres jammerlijk. Het was nog bibberen en beven, maar Atletico hield stand.

Morgenavond spelen Real Madrid en Manchester City de terugwedstrijd in de andere halve finale.