WS Brussel en gemeente Sint-Jans-Molenbeek leggen laatste hand aan stadionovereenkomst

WS Brussel en gemeente Sint-Jans-Molenbeek leggen laatste hand aan stadionovereenkomst

Kampioen in tweede klasse White Star Brussel en de gemeente Sint-Jans-Molenbeek leggen momenteel de laatste hand aan een overeenkomst voor het gebruik van het Edmond Machtensstadion voor volgend seizoen. Dat heeft Ahmed El Khanouss, de eerste schepen van Molenbeek, maandag bevestigd aan persagentschap Belga. “De conventie tussen de gemeente en WS Brussel wordt op dit moment gefinaliseerd”, zei El Khanouss, die bevoegd is met sportaangelegenheden in Sint-Jans-Molenbeek. White Star veroverde zaterdag dankzij een 3-0 overwinning tegen Patro Eisden Maasmechelen op de slotspeeldag van de Proximus League de titel, maar is nog niet zeker dat het ook promoveert naar de hoogste voetbalklasse. De Brusselse club van sterke man John Bico verkreeg voor volgend seizoen nog geen licentie betaald voetbal, omdat het nog op zoek was naar een stadion.

De Brusselaars werkten hun thuiswedstrijden af in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek, maar lagen in de clinch met het gemeentebestuur over een verlengd verblijf in Molenbeek. De vete tussen de Molenbeekse politici en Bico lijkt nu plaats te maken voor realisme, want zonder stadion kan White Star geen licentie bemachtigen. Maandagavond (18u) behandelt het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) het licentiedossier in tweede aanleg, een uitspraak wordt nog niet verwacht.

WS Brussel zal het Edmond Machtensstadion moeten delen met vierdeklasser RWDM, dat al een nieuw contract ondertekende met de gemeente. Ook beide clubs hebben reeds een akkoord bereikt over het samenhuizen in het stadion.

bron: Belga