Premier League – Leicester-spelers vieren titel bij Vardy, Hazard: “Maakt me niet uit wie kampioen is”

Premier League - Leicester-spelers vieren titel bij Vardy

Eden Hazard besliste maandag de Engelse titelstrijd in het voordeel van Leicester City. De Rode Duivel van Chelsea ontnam Tottenham de zege door zeven minuten voor affluiten de 2-2 binnen te borstelen, terwijl de Spurs een driepunter nodig hadden om de titelstrijd levend te houden. De spelers van Leicester vierden hun historische titel in de woning van clubtopschutter en Engels international Jamie Vardy. “Het doet altijd deugd te scoren voor de eigen fans. Deze wedstrijd was erg belangrijk voor Chelsea. We verdienden dit gelijkspel”, zei Hazard voor de microfoon van Sky. “Het maakt me niet uit wie kampioen is. Maar Leicester verdient het, dit is een goede zaak voor de Engelse competitie.”
Na het laatste fluitsignaal gingen onder anderen Christian Fuchs, Roberth Huth, Wes Morgan, Shinji Kagawa en Marcin Wasilewski (ex-Anderlecht) uit de bol ten huize Vardy, zoals te zien is op videobeelden die gedeeld werden op sociale media. Ook verschillende supporters stonden voor het huis om met de spelers te vieren.
“Dit is het beste gevoel uit mijn carrière”, liet aanvoerder Morgan op de website van Leicester optekenen. “Iedereen heeft hier zo hard voor gewerkt. Niemand geloofde dat we hiertoe in staat waren. Maar hier zijn we, winnaars van de Premier League. En dat is verdiend.” Morgan kijkt al uit naar zaterdag. Dan zal hij na de thuiswedstrijd tegen Everton de Premier League-trofee in de lucht mogen steken.

bron: Belga