Jonge Afghaanse Messi-fan gevlucht na bedreigingen

Jonge Afghaanse Messi-fan gevlucht na bedreigingen
Jonge Afghaanse Messi-fan gevlucht na bedreigingen

Het Afghaanse jongetje dat wereldberoemd werd op het internet nadat hij er te zien was in een geïmproviseerd truitje van voetbalster Lionel Messi, is na herhaaldelijke bedreigingen naar Pakistan gevlucht. Volgens zijn neef kregen de 5-jarige Murtaza Ahmadi en zijn familie dreigtelefoontjes sinds de wereldwijde media-aandacht voor de jongen. “We zijn bang dat de Afghaanse maffia Murtaza zou ontvoeren voor losgeld”, aldus zijn neef. De familie Ahmadi is naar het West-Pakistaanse Quetta gevlucht, en hoopt nu op een Spaans visum. De familie vroeg ook in Pakistan zelf de vluchtelingenstatus aan.

De kleine Murtaza werd wereldberoemd op sociale media nadat op het internet beelden van hem waren verschenen waarop hij te zien is in een ‘voetbaltruitje’ van Lionel Messi, gemaakt van een wit-blauw gestreept plastiek zakje.

In februari bezocht Lionel Messi de jongen in Afghanistan, waar hij hem twee gesigneerde voetbaltruitjes en een voetbal gaf. Dat kon opnieuw op internationale media-aandacht rekenen.

Bron: Belga