Geen wijzigingen in top-10 WTA-ranking, Wickmayer zakt naar 54

Geen wijzigingen in top-10 WTA-ranking

Er vallen weinig wijzigingen te bespeuren in de hoogste regionen van de WTA-ranking. Serena Williams blijft op de vandaag vrijgegeven ranglijsten het vrouwentennis aanvoeren. De Amerikaanse heeft 8625 punten en behoudt een straat voorsprong op haar dichtste belagers, de Poolse Agnieszka Radwanska (5775) en de Duitse Angelique Kerber (5740). Dat trio komt deze week overigens niet meer in actie: Williams gaf ziek forfait voor het WTA-toernooi van Madrid, Radwanska en Kerber gingen gisteren verrassend onderuit in de openingsronde.

In de top tien verandert er niets. De Tsjechische Lucie Safarova wipt dankzij haar eindwinst in Praag van plaats zestien naar dertien, de Zwitserse Timea Bacsinszky – de eindlaureate in Rabat – blijft vijftiende.

Aan Belgische kant blijft Yanina Wickmayer de hoogst geklasseerde landgenote. ‘Wicky’, afgelopen weekend nog meteen uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Madrid, moet wel elf plaatsen inleveren en is nu 54e. Kirsten Flipkens blijft 58e, de revaliderende Alison Van Uytvanck behoudt haar 70e stek. Met Ysaline Bonaventure (148e, -1), Elise Mertens (162e) en An-Sophie Mestach (169e, -2) staan nog drie Belgische speelsters in de top-200.

bron: Belga